Het belang van autobekleding

JT-autobekleding - AutobekledingHet belang van goede autobekleding is mij laatst pijnlijk duidelijk geworden. Omdat ik voor mijn werk naar Parijs moest zat ik ongeveer 6 uur achter het stuur, veel langer dan normaal. Ik woon ongeveer 15 minuten van mijn werk, dus in principe sta ik daar vrij snel op de stoep. Ik heb meestal dan ook nergens last van, maar nu ik iets langer moest zitten begon mijn stoel me al snel te irriteren. Het zitvlak was enigszins beschadigd, dat wil zeggen, er zat een klein scheurtje in. De autobekleding was ook al een aantal jaren oud. Ik had hier nooit last van gehad, tot ik dus meerdere uren achtereen op de stoel zat. Mijn trip naar Parijs kende een aantal fases waar ik het even over wil hebben:

  • Afscheid
  • Eerste paar uur
  • Laatste paar uur
  • Aankomst
  • Reparatie

Het was de eerste keer dat ik voor mijn werk een lange tocht ging maken, natuurlijk waren zowel mijn vrouw als ik een beetje gespannen. Mijn vrouw, oplettend als ze altijd is, vond het niet verstandig dat ik zou gaan rijden met het kleine scheurtje in het leer. “Dat gaat je afleiden…” heeft ze wel een paar keer gezegd. Ik, eigenwijs dat ik ben, trok me niet zo veel van haar woorden aan. Ik verzekerde haar dat het allemaal wel goed zou komen en dat ik in het verleden ook nooit last van de autobekleding had gehad. Vol goede moed ging ik op pad en de eerste paar uur verliepen eigenlijk vlekkeloos. Met een lekker muziekje vliegt de tijd voorbij en voordat ik het wist reed ik al bij Antwerpen. Toen ik wat verschoof op mijn stoel, om een andere CD te pakken, prikte er iets in mijn rechterbeen. Ik schrok, ik dacht dat ik misschien op een beestje was gaan zitten, maar toen ik beter keek zag ik het kleine scheurtje in de autobekleding, dat nu iets groter was geworden. Er stak bovendien iets kleins uit, een stukje metaal of iets dergelijks, ik kon het niet precies plaatsen. Dit was, achteraf gezien, het moment dat ik eigenlijk naar JT Autobekleding had moeten gaan. Dit bedrijf, dicht bij mij in de buurt, had onlangs de auto van een goede vriend ook helemaal opnieuw bekleed en hij had hierover niks te klagen. Ik was natuurlijk op weg naar Parijs, dus ik  had niet bepaald tijd om te draaien, maar nu ik aan dit hele voorval terugdenk was het niet onverstandig geweest om op dit punt gewoon huiswaarts te gaan en de autobekleding te laten nakijken door professionals!

Kapotte autobekleding; afleiding en frustratie

Dit is natuurlijk makkelijk praten achteraf, op het moment zelf ik nog helemaal niet zoveel last. Toch bleef het kleine scheurtje me irriteren. Telkens als ik een beetje bewoog voelde ik lichte irritatie, genoeg om na een uur echt gek van te worden. Ik heb de auto stilgezet en besloot om te proberen het leer waar aan elkaar vast te maken. Grote fout! Toen ik beide kanten vastpakte en deze naar elkaar toetrok scheurde het hele zitvlak uit elkaar. Ik sloeg mezelf voor de kop, ik moest nog een paar uur op deze autobekleding zitten! Uiteindelijk realiseerde ik me dat met mijn kennis en met de aanwezige materialen de autobekleding niet meer te repareren was. Moedeloos ging ik zitten en voegde weer in op de snelweg. Zoals je misschien kunt voorstellen: zitten op gescheurd leer is geen pretje. Het materiaal schuurt tegen je onderstel en je hebt bij elke hobbel het gevoel dat je in de autobekleding zult verdwijnen. Nou is irritatie één ding, maar het moet niet gevaarlijk worden. Dit gebeurde net over de grens, toen ik Frankrijk was binnengereden. Ik reed op een grote autoweg met weinig verkeer en ik begon dus weer een beetje te klooien met de stoel. Ik lette even niet op en voor ik het wist ging een auto voor mij op de rem. Toen ik opkeek was de weg voor mij helemaal vol en moest ik meteen in de ankers om op tijd tot stilstand te komen. Na dit incident ben ik doorgereden naar Parijs, ben ik uitgestapt en heb ik de auto laten terugrijden door een Franse collega die toevallig naar Nederland moest. Zelf ben ik, nadat ik mijn verplichtingen had voldaan, in het vliegtuig teruggevlogen. Toen ik aankwam heb ik de auto gelijk naar JT autobekleding gebracht. Deze vakmensen hebben het gescheurde leer binnen enkele dagen helemaal verwijderd en nieuwe bekleding ingebouwd. Surf snel naar  http://www.jt-autobekleding.nl/ voor een compleet overzicht van de diensten die dit bedrijf verleent, ik ben in ieder geval ontzettend goed geholpen!

Irritaties zijn gevaarlijk

Autobekleding is ontzettend belangrijk bij het rijden van lange afstanden. Je kunt het je geen moment veroorloven om afgeleid te zijn of om even niet op de weg te letten. Wanneer een stoel je continue irriteert gebeurd dit hoe dan ook toch, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ik heb mijn lesje geleerd, ik ga niet meer rijden met gescheurde autobekleding. Een reparatie kost in verhouding weinig geld, ik kan mezelf nu wel voor de kop slaan dat ik dit niet eerder heb laten doen. Je merkt dit soort dingen vaak pas als je langere afstanden rijdt, tot die tijd kunnen dit soort kleine probleempjes lang onopgemerkt blijven. Mijn advies is om je auto regelmatig goed te inspecteren en de autobekleding goed te onderhouden. Alles wat je zelf kunt doen hoeft iemand anders niet meer te doen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn