Hoe kun je de btw berekenen?

Het is op zich niet zo moeilijk om de btw te berekenen over een bepaalde prijs, maar als je geen zin hebt om steeds met een rekenmachine aan de slag te moeten kun je gebruikmaken van de website berekenen.nl. Dit is een super handige tool om te berekenen hoeveel btw er in een prijs zit. Je vult simpelweg de totale prijs in (dus inclusief btw) en daarna hoeveel btw erbij inbegrepen zit, en de website geeft jou precies, super nauwkeurig, hoeveel de btw bedraagt. Ook laat hij je zien wat dan de netto prijs is van het product, oftewel de prijs zonder de btw. Deze twee bij elkaar opgeteld is natuurlijk het bruto bedrag wat je zojuist hebt ingevuld. Liever andersom de btw berekenen? Dat kan natuurlijk ook. Als je zelf alleen beschikt over het netto bedrag en je wilt weten hoeveel btw daarbij komt om het bruto bedrag te krijgen kun je de berekening gewoon een beetje aanpassen. berekenen.nl geeft jou dus precies wat je wilt weten, of dat nou het bruto bedrag, netto bedrag of de btw is die in een prijs zit inbegrepen. Zeker voor bedrijven is dit een super handige tool. Voor hen is het namelijk belangrijk dat ze precies weten wat de netto bedragen zijn die ze omzetten per verkocht item, in plaats van het brutobedrag. De meesten van hen zijn namelijk btw-plichtig en moeten dus elk kwartaal de omzetbelasting afstaan. Het bedrag dat ze daadwerkelijk verdienen ligt dus altijd lager dan het bedrag dat ze omzetten, vandaar dat het zo belangrijk is om geregeld de btw te berekenen. Dan weet je tenminste precies hoe je ervoor staat en hoeveel je aan het einde van het kwartaal moet afstaan aan de belastingdienst. 

Online je inkomen of btw berekenen

Op de website berekenen.nl kun je niet alleen terecht om gemakkelijk de btw te berekenen. Ze hebben namelijk heel veel verschillende rekentools, waarvan onder andere:

  • Het berekenen van je netto inkomen op basis van het bruto bedrag
  • Het omrekenen van eenheden, zoals centimeter, foot of inch
  • Het berekenen van de premie voor diverse verzekeringen

Zoals je ziet kun jej op deze website dus ook uitvinden hoeveel je zou gaan betalen als je bijvoorbeeld een inboedel- of rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten. De website laat jou precies zien hoe hoog het bedrag is bij de verschillende aanbieders, waarna je uiteraard naar de website van die van jouw keuze kunt doorklikken. Aangezien verzekeringen vrijwel altijd 0% btw berekenen hoef je daar dus niet die btw berekening te doen. Je krijgt als ondernemer namelijk niets van het bedrag dat je ervoor betaalt terug aan het einde van het kwartaal.

Online je hypotheek berekenen

Een van de meest populaire tools van berekenen.nl (naast de btw berekenen) is de tool om uit te rekenen hoe hoog de maandelijkse lasten van jou hypotheek ongeveer zouden zijn. Je vult gewoon het gewenste bedrag in en alle variabelen, bijvoorbeeld het type hypotheek, of het een eerste of tweede (of derde) hypotheek is, hoe lang je erover wilt doen om deze af te lossen, etc. en berekenen.nl geeft jou een redelijk accurate inschatting van de te verwachten kosten per maand. Deze kunnen nooit zo exact worden gegeven als bij het btw berekenen, maar meestal zitten ze er heel erg in de buurt. Online je hypotheek berekenen doe je dus via berekenen.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn