Zoek jij een goed dieet schema?

Streef jij ernaar om wat kilo’s kwijt te raken? Dan kun je veel baat hebben bij een goed dieet schema! Er zijn natuurlijk heel veel verschillende diëten te vinden als je op het internet aan het zoeken gaat, maar lang niet allemaal zijn ze verantwoord. Veel van deze methodes om af te vallen, richten zich op zo snel mogelijk zo veel mogelijk gewicht verliezen. Maar een goed dieet schema pakt dit anders aan, dit zorgt ervoor dat je op verantwoorde wijze rustig je streefgewicht bereikt. Zo houd je je lichaam gezond, blijf je energie houden en raak je geen spiermassa kwijt.

Het belang van een goed dieet schema

Waarom is het nu zo belangrijk om het afvallen op een verantwoorde wijze aan te pakken? Daar zijn verschillende redenen voor, doe je het namelijk niet op de juiste manier, dan:

  • raak je niet alleen vet kwijt, maar ook veel spieren
  • hou je het niet lang vol en vliegen de kilo’s er al snel weer aan
  • heb je geen energie
  • krijg je te weinig voedingsstoffen binnen, waardoor je immuunsysteem slechter wordt

Het vinden van een goed dieet schema is dus van groot belang voor je gezondheid en voor het effect op de langere termijn. Maar hoe maak je nu onderscheid tussen goede en foute diëten? De foute zijn eigenlijk allemaal in de basis hetzelfde, ze bestaan namelijk uit een drastische inperking van het aantal calorieën dat je dagelijks binnenkrijgt. Zul je daarmee afvallen? Jazeker, de kilo’s zullen er al snel afvliegen. Maar het probleem met een dergelijk dieet schema is dat je niet alleen maar vet kwijtraakt, maar ook veel spiermassa. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten, je hebt je spieren immers nodig om je energiek te voelen en om de dingen te kunnen doen die je wilt en moet doen. Daarnaast zijn dergelijke diëten vaak erg eenzijdig, waardoor je als snel te weinig voedingsstoffen tot je neemt. Gezond eten is ook als je een dieet schema volgt erg belangrijk, zodat je immuunsysteem op orde blijft.

Langdurig effect kost tijd

Wat je je vooraf moet realiseren, is dat het aankomen niet in een korte tijd gebeurde en je streefgewicht bereiken zal daarom ook niet in korte tijd lukken, tenzij je een crashdieet gaat volgen, wat gezien bovenstaande dus niet aan te raden is. Bij een gezond dieet schema wordt er uiteraard opgelet dat je niet teveel calorieën eet, maar vooral ook dat je niet teveel koolhydraten binnenkrijgt. Dat is in onze huidige wereld namelijk het grootste probleem. De hoge inname van koolhydraten zorgt ervoor dat we aankomen en het is dus zaak om dit naar beneden te krijgen. Natuurlijk zijn in een gezond dieet schema ook koolhydraten te vinden, maar dan gaat het om de complexe variant, die langzamer werkt. Daarnaast krijg je uiteraard voldoende groente binnen, net als eiwitten en vetten. Want al deze zaken heb je nodig voor het goed laten functioneren van jouw lichaam. Ben je op zoek naar een gemakkelijk vol te houden dieet schema dat jou op een gezonde manier laat afvallen? Kies dan voor verantwoord-afvallen.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn