4 wiel drive

Sta jij op het punt om een nieuwe auto te kopen? Dan moet je zeker eens een 4 wiel drive overwegen! Mensen zien dit type wagen vooral als geschikt voor onherbergzame gebieden en associëren het niet echt met gebruik op onze Nederlandse bodem. Maar toch kan het ook hier zo zijn voordelen hebben. Laten we eerst eens kijken naar het verschil tussen dit type voertuig en een standaard auto, wat is nu precies het verschil? Het verschil tussen de twee wordt uiteraard al duidelijk door de naam, bij een 4 wiel drive worden alle vier de wielen aangedreven en niet slechts twee. Dit is echt een groot verschil en dit merk je op verschillende manieren. Zo maakt het dit autotype zeer geschikt voor ongelijke ondergronden. Je kunt dan niet alleen denken aan onverharde wegen of aan weggetjes in Afrikaanse landen bijvoorbeeld, maar het maakt het ook heel geschikt als landauto voor boeren. Zo kunnen zij gemakkelijk over het maaipad rijden om het land te inspecteren, zonder dat zij bang hoeven te zijn om vast te komen te zitten. Ook voor boswachters is een 4 wiel drive heel erg geschikt of voor strandwachten.

4 wiel drive biedt uitstekende rijbeleving

Maar de 4 wiel drive is niet alleen subliem op onverharde en ongelijke ondergronden, het is ook heel geschikt voor gebruik op geasfalteerde wegen. Een eerste voordeel dat het biedt is de extra tractie die de wagen heel geschikt maakt voor regenachtige omstandigheden. Daar komt bij dat het ook voor meer rijstabiliteit zorgt, waardoor het ook echt een goede keus is. Met andere woorden, als er sprake is van lastige rijomstandigheden, hetzij door zware weersomstandigheden, hetzij door het terrein waar overheen gereden moet worden, dan is de 4 wiel drive echt een uitstekende optie! Bij sommige modellen is het zo dat je altijd beschikt over aandrijving van alle vier de wielen, terwijl je bij andere dit in en uit kunt schakelen. Daarnaast is het ook nog zo dat bij sommige modellen ieder wiel apart aangedreven wordt door een elektromotor of hydraulische motor, terwijl dit bij andere centraal geregeld is. Wat precies de verschillen zijn en wat voor jou de beste keus zou zijn, dat kan een specialist op dit gebied jou verder uitleggen. Wat we hiermee vooral duidelijk willen maken, is dat een 4 wiel drive ook in Nederland zeer goed van pas kan komen en dat er verschillende varianten te krijgen zijn.

Lesscher4WD

Overweeg jij de aankoop van een 4 wiel drive? Dan is Lesscher4WD de specialist om naar toe te gaan. Je kunt bij hen terecht voor nieuwe auto’s op dit gebied van onder meer:

  • Mitsubishi
  • Nissan
  • Toyota

Naast een ruim aanbod aan nieuwe voertuigen, bieden zij ook voldoende keus op het gebied van occasions. Een groot voordeel van naar een echte specialist gaan voor de aankoop van een dergelijk voertuig, is dat zij alle nodige kennis op dit gebied in huis hebben. Zij weten precies wat er op de markt te krijgen is en zij weten ook wat voor soort 4 wiel drive het best zou passen bij jouw situatie. Zij vertellen jou graag meer over de mogelijkheden en helpen jou bij het vinden van het exemplaar dat het best bij jou past. Zo weet je zeker dat je geen geld steekt in een model dat uiteindelijk toch niet de beste optie bleek te zijn. Wil jij een nieuwe auto gaan kopen en denk je dat een 4 wiel drive voor jou een geschikte keus is? Ga dan eens naar de showroom van Lesscher4WD en overleg met hun medewerkers over de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn